De lessen die wij aanbieden zijn erg divers: menles, dressuurles, springles, manegeles en een men- en ruiterbewijs opleiding. Iedere les wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur. Heeft u nog geen materialen? In onze ruitersportwinkel helpen we u graag met het uitzoeken van de benodigde materialen.

De lessen die wij geven kunnen gevolgd worden vanaf een leeftijd van 8 jaar. Is uw kind jonger dan 8 jaar? Dan is hij van harte welkom tijdens de snuffellessen of om met onze wandelpony’s kennis te maken.

Manegeles

In een manegeles leert u alle basistechnieken van het paardrijden met manegepaarden. De lessen worden op ieder niveau gegeven. Kinderen krijgen eerst privéles om alle technieken te leren. Uiteindelijk stromen zij in bij de manegeles waar ze met maximaal acht andere ruiters zelfstandig leren paardrijden.

– Vanaf €17,50

Dressuurles

Dressuurles geven wij op ieder niveau, zowel in een groep als privé. De dressuurles is toegankelijk voor iedereen. U kunt deelnemen aan de lessen met uw eigen paard of met één van onze manegepaarden. Tijdens de lessen stellen we doelen waar je met een gediplomeerde trainer aan gaat werken.

– Vanaf €22,50

Menles

De menlessen volgt u met uw eigen paard of een manegepaard. De lessen worden op ieder niveau en voor iedere leeftijdsgroep gegeven. U kunt kiezen voor een privé- of een groepsles. We trainen disciplines zoals dressuur, marathon en vaardigheid. We organiseren ook verschillende clinics en trainingsmiddagen.

– Vanaf €30

Springles

Springles geven wij op ieder niveau, zowel in een groep als privé. U kunt deelnemen aan de lessen met uw eigen paard of met een van onze manegepaarden. We leren tijdens deze lessen diverse springtechnieken aan, maar er wordt ook aan de basis gewerkt.

– Vanaf €20

Menbewijs halen

Het menbewijs toont aan dat u een verantwoorde menner bent. U leert in drie maanden tijd correct inspannen, de verkeersregels en u ontwikkelt uw technieken. We bieden ook vervolgopleidingen aan voor tweespannen en langspannen. De opleiding start meerdere keren per jaar met maximaal acht deelnemers.

– Vanaf €495

Ruiterbewijs halen

Tijdens de ruiteropleiding leert u hoe u veilig op de openbare weg en in het bos kunt buitenrijden. U leert meer over springen, obstakeltraining en over de verkeersregels. We geven tijdens deze opleiding ook informatie over uw paard als het aankomt op gezondheid, verzorging, gedrag en de omgang met uw paard.

– Vanaf €75

Kennismakingsaanbieding


Om kennis te maken met onze manege hebben we een aantrekkelijk kennismakingspakket. Het pakket bestaat uit 1 privéles mennen of dressuur en drie groepslessen. Voor onervaren ruiters of menners die nog niet aan een groepsles deel kunnen nemen bestaan er aangepaste introductie aanbiedingen.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Mennen

t/m 15 jaar: €72,50
16+: €97,50

Dressuur

t/m 15 jaar: €60,--
16+: €80,-

Pensionstalling

Bent u op zoek naar een pensionstalling voor uw paard?
Op onze manege beschikken we over ruime stallen, twee ruime binnen rijhallen en meerdere buiten rijbanen. Iedere tak van de paardensport kan worden beoefend en er is altijd professionele begeleiding aanwezig. Het welzijn van uw paard staat bij onze manage voorop!

Tevens bieden wij jullie onze pensionklanten de mogelijkheid om op een aantal momenten in de week in de grote binnenbak te lessen bij een instructeur van buiten de Dijkgraaf.

U kunt uw paard al vanaf €  395,00 per maand bij ons in pension plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Graag tot ziens,

Team PSC de Dijkgraaf

Wilt u meer informatie over onze lessen en opleidingen of het stallen van uw paard op onze manege?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel directStuur een e-mail